Pagini

sâmbătă, martie 28, 2009

Ora Pământului



Schimbările climatice reprezintă cea mai mare ameninţare de mediu pentru planeta noastră şi o îngrijorare pe care toţi oamenii trebuie să o ia în considerare. Participarea la Earth Hour este un mod simplu de a arăta că, împreună, putem transmite un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice, cu atât mai mult cu cât anul 2009 este unul crucial pentru politicile de climă.

Pentru o oră putem stinge luminile. Astfel putem  dovedi că împreună putem să acţionăm împotriva schimbărilor climatice. 

Ora Pământului: 20:30

Puteţi renunţa la o oră din vizualizarea meciului România-Serbia.Stingeţi lumina pentru o oră şi alegeţi Pământul sau lăsaţi lumina aprinsă şi votaţi pentru încălzirea globală. 

http://www.earthhour.org


miercuri, martie 18, 2009

concurs| viaţă de liceu


Navigând pe internet am dat peste un concurs. Aşa că am înscris şi o poză cu ai mei colegi.

Dacă vrei intră si votează!

http://www.viatadeliceu.ro/concurs/?pid=71

luni, martie 16, 2009

ZI PRINCIARĂ LA FETEŞTI


Zi istorică pentru Feteşti. Azi am avut norocul şi onoarea să-l avem musafir în oraş pe Principele Radu Duda. Mari pregătiri nu s-au săvârşit. Am aflat de vizita Majestatii Sale pe la ora 3 când eram în pauză,în clasă. Am aşteptat cu nerăbdare sosirea Principelui. Sincer, nu mă aşteptam la un sceptru, o coroană şi o mantie; adevarul este că suntem în secolul 21 şi s-a schimbat până şi înfăţişarea aceea pe care o avea un principe acum 50,poate 100 de ani. A intrat în sala de clasă un distins om îmbracăt în costum. A ţinut un "speech" despre oamenii de acum şi  oamenii din timpul bunicului său. Apoi ne-a întrebat dacă avem calculator, Internet şi dacă folosim "GOOGLE-ul". Ne-a spus istoricul acestui motor de cautare. Doi tineri de 17 ani din California au vrut sa realizeze "a library" de care toată lumea să se poata folosi. Din joaca acestora a ieşit un lucru excepţional. Prin această istorioară a vrut să sublinieze că şi noi, elevii din Feteşti, citez: "Prin puterea minţii puteţi realiza orice!"

Astfel,alături de primar am fost invitaţi să realizăm planuri pe care primarul le-ar putea pune în aplicare cu banii primăriei. Spre final am fost invitaţi la "Palatul Elisabeta" pe 9 mai pentru a continua discuţiile.

Pentru mine a fost o zi de neuitat, mai ales că am o pasiune pentru Istoria Românilor.

duminică, martie 08, 2009

FUNny :)

Hey! Încearcă şi tu!

[este un joc de sinceritate care mi-a placut mult. Este luat de pe blogul lui Adi Mihăilă. :)]


Sunt ...
Aş vrea ...
Păstrez ...
Mi-aş dori ...
Nu îmi place ...
Mă tem ...
Aud ...
Îmi pare rău ...
Îmi plac ...
Nu sunt ...
Cânt ...
Niciodată ...
Rar ...
Plâng ...
Nu sunt mulţumit(ă) ...
Sunt confuz(ă) ...
Am nevoie de ...
Ar trebui ...


------------------------

Iata ce-am spus eu. :)


Sunt cine vreau să fiu!

Aş vrea să-mi pot împlini toate visele.

Păstrez amintiri închise-n suflet.

Mi-aş dori să fiu o mare jurnalistă.

Nu îmi place să greşesc în ceea ce fac.

Mă tem de... singuratate.

Aud cam ce vreau. :))

Îmi pare rău când vorbeşte gura fară mine.[se mai intamplă:D]

Îmi plac trandafirii şi catzeii:)[ador animalele:D]

Nu sunt mincinoasă.[spun lucrurilor pe nume >:)]

Cânt când sunt suparată. Mă binedispun. ;))

Niciodată nu mi-aş dezamăgi prietenii.

Rar citesc o carte.[recunoosc:D]

Plâng când sunt singură,în camera mea.

Nu sunt mulţumită de unele lucruri la mine.

Sunt confuză când nu-s în apele mele.

Am nevoie de familie şi prieteni. Nu pot trăi fără ei.

Ar trebui să fiu mai sigură pe mine în unele situaţii.

Gânduri despre mama.


Mama este primul cuvânt pe care îl rostim. Ce sentiment de dragoste ne învăluie chipul şi sufletul atunci când îl rostim! Privirea caldă şi ocrotitoare a mamei ne urmăreşte fiecare pas al vieţii. Atunci când ne simţim nesiguri, cînd ne este frică şi nu avem lângă noi ajutor de nădejde, când ne este foame, când ne este frig, când simţim nevoia ca cineva să ne îngrijească rănile sufleteşti şi trupeşti, când avem nevoie de ocrotire şi de iubire, când suntem singuri… şi ne este teama, vrem ca lângă noi să se afle mama să ne ocrotească şi să ne ofere ceea ce nu mai ea poate în modul cel mai sincer şi cel mai curat: dragostea.  Tot ceea ce avem şi tot ceea ce vom avea , viitorul, prezentul şi trecutul il datorăm mamei, celui mai bun prieten pe care îl avem alături în clipe grele. TE IUBESC MAMA!

sâmbătă, martie 07, 2009

Gunoaie,gunoaie,gunoaie...


Nu înţeleg cum pot trăi românii cu gunoiul sub nas. După cum ştiţi nu numai bucureştenii se "scaldă" în gunoaie. Iată că şi scumpul meu oraş este la fel. Gunoiul este aproape la orice pas. Gunoi în faţa curţii,gunoi lângă magazine,gunoi lângă pubele.  Mă doare să vad că şi concetăţenii mei  aruncă unde  NU trebuie resturile  menajere. Poate că odată cu noul primar situaţia se va rezolva. Măcar nişte măsuri gen amenzi să se ia. Cred că macar aşa feteştenii mei nu voi mai fi nepasători.