Pagini

luni, martie 16, 2009

ZI PRINCIARĂ LA FETEŞTI


Zi istorică pentru Feteşti. Azi am avut norocul şi onoarea să-l avem musafir în oraş pe Principele Radu Duda. Mari pregătiri nu s-au săvârşit. Am aflat de vizita Majestatii Sale pe la ora 3 când eram în pauză,în clasă. Am aşteptat cu nerăbdare sosirea Principelui. Sincer, nu mă aşteptam la un sceptru, o coroană şi o mantie; adevarul este că suntem în secolul 21 şi s-a schimbat până şi înfăţişarea aceea pe care o avea un principe acum 50,poate 100 de ani. A intrat în sala de clasă un distins om îmbracăt în costum. A ţinut un "speech" despre oamenii de acum şi  oamenii din timpul bunicului său. Apoi ne-a întrebat dacă avem calculator, Internet şi dacă folosim "GOOGLE-ul". Ne-a spus istoricul acestui motor de cautare. Doi tineri de 17 ani din California au vrut sa realizeze "a library" de care toată lumea să se poata folosi. Din joaca acestora a ieşit un lucru excepţional. Prin această istorioară a vrut să sublinieze că şi noi, elevii din Feteşti, citez: "Prin puterea minţii puteţi realiza orice!"

Astfel,alături de primar am fost invitaţi să realizăm planuri pe care primarul le-ar putea pune în aplicare cu banii primăriei. Spre final am fost invitaţi la "Palatul Elisabeta" pe 9 mai pentru a continua discuţiile.

Pentru mine a fost o zi de neuitat, mai ales că am o pasiune pentru Istoria Românilor.

11 comentarii:

Anonim spunea...

:)prin puterea mintii maine profa de latina nu o sa ma asculte din Petrrronius:))mdea..si porcu1 zboara:D interesanta povestea cu GooGle-ul:D nu stiam:)

Anonim spunea...

a venit principele...cat de *true*!! de acum incolo vom avea alocatii mai mari, mai putina coruptie si multe altele! vom avea vieti frumoase.. nu va mai lasati impresionati asa usor..pls

Alexa Dogaru spunea...

@Anonim:
Draga Anonimule...
Imi pare rau c`ai inteles gresit.
Stiu ca nimeni nu va face cn stie c pt aceasta tara, insa sperantza moare ultima!
;)

Anonim spunea...

mmh..noi vom muri cu mult inainte sa ne moara sperantele:P...asa ca mai bine sa fim rebeli si sa nu ne incredem in ce spun ei

Alexa Dogaru spunea...

@Anonim:
Si tara asta pe mainile cui o lasam?
Daca vom fi rebeli,totusi sa fim cu cauza.
Si sa`nteleg ca nu vei merge la vot...:-?
Gandeste`te ca unii oameni au murit in lupta pt. ca noi sa putem vota.


Mai reflecteaza! ;)

Anonim spunea...

da...niste oameni curajosi..insa pacat ca generatile ce au urmat nu au facut precum ei.. vezi tu, nu doar o singura batalie castiga un razboi..prefer sa nu comentez nimic despre vot,insa adevarul ramane ca noi alegem din groapa cu mincinosi pe mincinosul cel mai mic..asa ca tot o porcarie facem..gandeste-te ca oamenii care au murit in lupta nu conteaza pt principele radu si pt familia "regala" a romanilor, familie care dupa ce s-a ascuns bine in afara ne fura acum ,in mod legal, toate comorile istoriei tarii.

Alexa Dogaru spunea...

@Anonim:
Nu am spus ca romanii care au murit in lupta pt.a obtine dreptul la vot ar fi facut`o pt familia regala, pt. Base(scu) sau pt. oricine altcineva.
Eu zic ca noi i`am lasat pe toti acesti mincinosi sa ne duca de nas... NOI, TOTI suntem de vina!
NOI ar trebui sa facem CEVA sa schimbam situatia in care este Romania! Da`cum toata lumea se ascunde... sau cum unii promit si ajung la conducere, apoi "sug" banii populatiei pt. "binele"lor... Atunci, cred Eu, ca niciodat` Romania nu se va schimba "EVER"! :D
Asa ca... aici nu e vb de votul meu, de votul tau... ci de votul populatiei, votul a 22 de milioane de romani creduli in ce li se spune...
Si`atunci spune`mi tu... cum ar putea sa se mai schimbe CEVA in aceasta Romanie?

Ramane LOC de un mare semn de intrebare.

Anonim spunea...

ce sa mai schimbi? nu mai e o romanie..ci doar o gramada de hoti..tu, eu, cei de la conducere...toti facem rau...dar la nivele mai mari sau mai mici..degeaba sperati la o romanie cu oameni corecti fiindca ..practic..sperati la oameni naivi pe urma carora sa profitati..si eu nu reprezint o generatie si nici nu fac parte din vreuna..eu sunt eu..asa ca nu exista niciun "noi".

Alexa Dogaru spunea...

@Anonim:
Vorbeste numai in numele tau!
Nu trebuie sa dramatizam acum...
Trebuie doar sa SPERAM.
Daca intr-adevar am vrea sa fie o altfel de Romanie... Atunci noi, generatia de astazi ar trebui pe o cale sau alta sa schimbam ceva!
Spui ca nu faci parte din nicio generatie. Asta e cea mai mare aberatie pe care am putut`o auzi. Existi,gandesti, ai 18 ani. Faci parte din generatia care AR PUTEA schimba ceva. Asta numai sa iti doresti, sa ne dorim...

Anonim spunea...

nu fac parte din nicio generatie fiindca nu impart ideile cu niciunul din voi. romania nu mai are sperante. si te rog, nu exista niciun "noi". si oricum, daca am sta dupa sperante, am ajunge tot aici. la ce speri? sa vina vreun fat-frumos sa va salveze?..o aberatie este articolul "Zi princiara la Fetesti" in care il preamaresti pe "principe", fara suparare.

Alexa Dogaru spunea...

@Anonim:
Nu cred ca preamaresc pe cineva. E pb ta ce crezi... Oricum fiecare intelege cum vrea si ce vrea. :-j


Inchidem subiectul aici.
E cel mai bine!

:)