Pagini

sâmbătă, decembrie 05, 2009

Film: 2012


2012 mi se pare un film bun din punct de vedere al realizărilor pe calculator. Deși cei de la Hollywood nu fac decât să exagereze cu acestă poveste dusă la extrem, contează mesajul filmului: să ne trăim viața ca și când maine ar fi ultima zi.


Recunosc, n-am facut decât să plâng pe parcursul a două ore și ceva.

Chiar dacă sfarsitul lumii nu va fi maine, în 2012 sau mai târziu, suntem conștienți că nu suntem în stare să apreciem ceea ce face viața asta mai frumoasă. Nu știm să ne bucurăm de micile detalii ale vieții: de cer, nori, aer curat, firicele de iarbă, ciripit de păsărele; să ne bucurăm că-i avem pe cei dragi alături. Să fim în stare să spunem „te iubesc” din toată inima...

N-ar fi așa greu să spunem „iarta-mă” la momentul potrivit sau după cum am spus,”te iubesc”, dacă n-ar exista orgolii prostești sau dacă am fi în stare să stăm locului un moment, o clipa și să privim în ansamblu viața.

Poate spun prostii, poate spun adevărul... fiecare este capabil să înțeleagă mesajul meu: haideți să fim mai buni [nu doar când e Craciunul sau în preajma sărbătorilor mari] și să apreciem aproapele. Să fim în stare să dăm o îmbrățișare și să ne exprimăm sentimentele.

Ce ziceți?

4 comentarii:

Iuli spunea...

am vazut si eu filmul. SUPERBE EFECTE. Insa in spatele lor se afla un mister.. :-? cine stie ce se v-a intampla. Ttraim clipa:)

Alexa Dogaru spunea...

Da.
Asta zic si eu. Sa traim clipa.
:)

Munteanu Cătălin spunea...

Mie filmul mi se pare exagerat de prost. În general chiar îmi plac filmele de genul şi am aşteptat cu entuziasm 2012. Însă m-a dezamăgit total de la început la sfârşit.

Nu are o naraţiune fluidă şi frumos construită, pe alocuri este chiar foarte "dezordonată".

Efectele sunt foarte interesante ca idee, realizarea este slabă şi foarte ilogică. De ex: la decolarea micuţului avion ei ajung deasupra oraşului, când de fapt ar trebui să iasă din el. În plus sunt mai jos după decolare (trec pe sub un metrou şi la rasul autostrăzii), când de fapt ar trebui să fie în înaltul cerului.

Cât despre faza cu Everestul este total aberantă. Imposibil să ajungă apa acolo, poate să se tripleze cantitatea de apă de pe Terra şi cred că nici aşa.

Înţeleg că trebuie să aibă o poveste, dar să fie cât de cât logică.

Păcat, putea fi un film bunicel.

p.s. are replici oribile, aproape nici una de memorat!


Dacă vreţi să plângeţi vizionaţi Charlie Chaplin sau La Vita e Bella

Alexa Dogaru spunea...

Efectele sunt "a la Hollywood".
Era de asteptat sa avem chestii ilogice in film.
Si eu am observat ca la decolarea avionului in loc sa se ridice, el zbura pe deasupra orasului, insa aceasta secventa a fost realizata asa pentru a evidentia apocalipticul.
In fine. Per ansamblu n`a fost cine stie ce...
Insa conteaza totusi acel mesaj pe care`l transmite.
Parerea mea.
:)