Pagini

miercuri, mai 26, 2010

Si noi ce vina avem?

Greva generala pe termen nelimitat!
"Greva generala din Educatie, care va fi declansata pe 31 mai, va duce la amanarea examenului de Bacalaureat..." spune sursa .
Bine, bine, ati auzit si voi... Intr-o tara de rahat,  [scuza-ti-mi vocabularul] traim vremuri de acelasi ... gen.
Pai cum sa se inceapa o greva generala taman cand avem de sustinut un Bacalaureat?
Sunt curioasa unde o sa ajunga tarisoara asta plina de oameni corupti, care calca pe cadavre sa le fie lor bine. Sa vedem cat o sa le mai fie bine. Cand se vor schimba toate bubele astea? Cand?
Nici nu stiu cum sa-mi exprim repulsia pe care o simt in momentele astea fata de tot ceea ce se intampla!
:-<
Noi, elevii, ce vina avem?
Astept sa va dati si voi cu parerea despre situatia asta in care `inotam` cu totii. Va invit sa dati curs gandurilor voastre prin comentarii.

Un comentariu:

Issa90ro spunea...

Scumpa mea Alecsa :) ,
In Romania dupa cum bine vezi , nu prea exista constiinta, si atata timp cat "unora" le este bine, unde sunt problemele?! Din pacate, "noi"-cei care nu avem 7 masini la vila si 7 case la munte si mare, nu prea avem un cuvant de spus. Cred ca de asta e constient tot romanu'.Si tot din pacate, asa va ramane situatia. Caci de ce i-ar conveni lui "x"(chiar putem generaliza, pt ca acest "x" nu poate fi numarat pe degete) sa renunte la jumate din salariu' lui (care intr-o luna este echivalent cu 5 pensii de ale lui bunica-mea) pentru ca si restu'romanilor sa traiasca bine?!?! :)) Pai cand o sa apara "Fat-frumosul" ala de care vb tu si cand o sa ploua cu ratze in jurul vostru...Nici macar atunci nu va fi altfel. In Romania pana si imposibilul e posibil, atunci cand e vorba de furat. Traim intr-o tara de C**** si nu din cauza peisajului. Ar putea fi altfel, ca doar asa cum spunea si Basescu in 2007(intr-un discurs de la Casa Poporului) "Criza este una de incredere, una morala."Tot atunci spunea ceva de "nedreptatea socială şi confuzia instituţională."
E dureros sa asisti la o asa bataie de joc si sa fi doar spectator. E dureros ca mama sa lupti o jumatate de viata pentru ca fiul/fiica ta sa fie educata si culta, si sa iti distruga toate caramizile indivizi de genul celor care conduc tara, nu prin acte ci prin inselaciune si furt!!! Ma doare sufletul cand stau si ma gandesc in ce conditii va creste, se va maturiza si se va forma copilul meu... Egoism, invidie, parsivitate... astea sunt cuvintele care definesc "caracterul" Romaniei...si in timp ce dumneavoastra, Dle Basescu, va beti cafeaua in cani de aur, mii de romani mor de foame pe strazi, mii de oameni se revolta si provoaca haos pe strazi, mii de copii sunt neindreptatiti si sufera din cauza dumneavoastra, a sistemului incompetent, si a nepasarii "celor de sus" . Pana cand?! Pana se vor plictisii sa mai stranga bani, probabil.
Deci, Alecsa, SA TRAIESTI BINE!